Selecteer een pagina

Offline netwerken? Gebruik de LinkedIn QR-code!

linkedin qr code gebruiken bij offline netwerken

Geschreven door Wesley Jacobs

In mijn rol als accountmanager bij ITIS ben ik gedreven in het toepassen van social selling. Naast mijn eigen website, deel ik ook artikelen over social selling en online marketing op Frankwatching.com, Nerox.nl en Onlinemarketing.nl.



sep 10, 2024

Offline netwerken is het onderhouden en uitbreiden van zakelijke contacten door middel van face-to-face contact. Bekende voorbeelden zijn beurzen en netwerkborrels. Naast het genereren van kwalitatieve leads gebruiken we dit soort evenementen ook om bij te praten met bestaande klanten. Om contactgegevens uit te wisselen maken we vaak gebruik van het bekende visitekaartje. Maar is dat nog wel van deze tijd? Een moderne verkoper laat het ouderwetse visitekaartje thuis. Zij maken gebruik van de LinkedIn QR-code om hun professionele netwerk uit te breiden.

Bekijk vooraf (online) de lijst van deelnemers

Koud op een wildvreemde afstappen en gesprek aanknopen. Daar moet je wel het lef voor hebben en daar voelt niet iedereen zich comfortabel bij. Maak het jezelf makkelijker en bekijk vooraf de lijst van deelnemers. Zijn er mensen met wie je kennis wilt maken? Zoek ze dan alvast op en verdiep je in hun LinkedIn-profiel. Door vooraf interesse te tonen in hun LinkedIn-profiel is de kans groot dat ze je herkennen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om op iemand af te stappen en een gesprek te starten.

Offline netwerken met een digitaal randje

Het visitekaartje wordt nog altijd veel gebruikt bij offline netwerken. In de weken daarna nemen we naar aanleiding van het gesprek tijdens een offline evenement contact op om verder te praten.Vervolgens doen we na het eerste contact helemaal niets meer met het visitekaartje. Daarom denk ik dat het beter is om te kiezen voor een digitaal alternatief.

Interessant gesprek gehad met een potentiële klant op de beurs of tijdens een netwerkborrel? Maak dan gebruik van de LinkedIn QR-code. Door deze te (laten) scannen kun je op een snelle manier direct je zakelijke netwerk uitbreiden. In de weken na het offline evenement kun je daar refereren naar het gesprek en deze op het platform voortzetten.

Wat zijn de voordelen van de LinkedIn QR-code?

Hoe schrijf ik je naam en achternaam? Sorry, het lukt niet om je te vinden op LinkedIn. Kun je mij even opzoeken om een connectie te maken? Door gebruik te maken van de LinkedIn QR-code is het stellen van dit soort vragen niet langer nodig. Na het scannen word je namelijk direct doorgestuurd naar het persoonlijke LinkedIn-profiel van de potentiële klant.

Deel na het maken van een connectie direct alvast wat informatie over een dienst of product. Door dit te doen kan de klant zich alvast verdiepen in jouw profiel en je aanbod. Naast het besparen van tijd kun je sneller de diepte ingaan bij het kennismakingsgesprek. De klant is immers al bekend geraakt met jou en je aanbod.

LinkedIn QR-code vinden en (laten) scannen

De LinkedIn QR-code gebruiken als alternatief voor het visitekaartje? Dan is het goed om te weten dat je deze alleen kunt vinden in de app op je telefoon. Klik na het openen van de LinkedIn-app bovenin de zoekbalk. Vervolgens klik je rechts op het QR-code icoontje om je eigen unieke code op te halen. Het is mogelijk om de LinkedIn QR-code met of zonder foto te delen met anderen, bijvoorbeeld via Whatsapp. In hetzelfde scherm heb je de optie om je eigen code te laten scannen of aangeven dat je die van iemand anders wilt scannen.

Na het scannen van de code wordt je direct doorgestuurd naar het LinkedIn-profiel van de persoon met wie je een connectie wilt maken. Nieuwe connecties staan altijd bovenaan en daardoor makkelijk terug te vinden. Zelf stuur ik meestal direct een kort bericht, zodat ik later nog weet waar we over gesproken hebben. Zeg nou zelf, dit is toch veel handiger dan alle visitekaartjes die je hebt verzameld te bewaren in je binnenzak? Ook het kwijtraken van visitekaartjes zal niet meer voorkomen.

LinkedIn QR-code werk niet

Lukt het niet om de LinkedIn QR-code te (laten) scannen? Controleer dan even of jullie beiden gebruik maken van de meest recente versie in de appstore. In bijna alle gevallen is het niet hebben van de meest recente versie het probleem. Na het updaten van de LinkedIn-app is de kans groot dat het wel lukt om de LinkedIn QR-code te (laten) scannen.

Bonustip

Het is mogelijk om de LinkedIn QR-code te downloaden om op te slaan of af te drukken. Om het de klant makkelijker te maken contact met je op te nemen kan je deze plaatsen op een brochure. Geef je een (online) presentatie? Toon de QR-code dan ook daarin om het klanten makkelijker te maken een connectie met je te maken. Blijf je ondanks alle benoemde voordelen toch gebruik maken van het visitekaartje? Dan kan je de QR-code ook daarop plaatsen.

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Stappenplan voor Salesprofessionals!

Gratis e-book: Social Selling

Blijf je vasthouden aan traditionele verkoopmethoden? Dan loop je het risico dat de concurrent jouw ideale klant of kandidaat wegsnoept.

Versterk je salesaanpak, start vandaag nog met social selling!

  • Hoge rankings in Google (SEO)
  • Meer naamsbekendheid
  • Constante stroom van nieuwe leads en klanten
  • Tevreden klanten en ambassadeurs

In 7 heldere stappen leg ik uit wat social selling is en hoe je het zelf kunt toepassen. Het e-book is gratis te downloaden, zonder dat het achterlaten van je e-mailadres nodig is 😉

Klik op onderstaande knop om te downloaden en haal meer klanten uit LinkedIn met social selling 🚀

Afbeelding cover E-book Social selling stappenplan

Ook interessant om te lezen…

Share This